SÖÖRMARKUN KYLÄ- JA NUORISOSEURA

Söörmarkun kylä- ja nuorisoseura ry on vireä kyläyhdistys, joka toimii perinteikkäässä Nuorisoseuratalossa keskellä kaunista Söörmarkkua. Kylä- ja Nuorisoseura ottaa osaa kylän elämään tarjoamalla tilojaan harrastus- ja juhlakäyttöön sekä järjestämällä itse erilaisia kerhoja, kursseja ja tapahtumia sekä osallistumalla kylän tapahtumiin.


HISTORIAA

Nuorisoseuratoiminta alkoi Söörmarkussa jo 1900-luvun toisella vuosikymmenellä. Puuhamiehenä toimi U.J.Raitakari, joka sai toiminnan hyvin alkuun. Vuonna 1915 Söörmarkussa järjestettiin suuret kesäjuhlat.

Vuonna 1920 rekisteröitiin Söörmarkun Nuorisoseura. Söörmarkun Nuorisoseurantalo valmistui ja suuret, onnistuneet laulujuhlat pidettiin vuonna 1925. Vuonna 2001 Söörmarkussa perustettiin kyläyhdistys, Söörmarkku-Seura. Söörmarkku-Seura toimi kyläläisten ja kunnan sekä vuodesta 2010 alkaen Porin kaupungin yhdyssiteenä.

Vuonna 2015 Söörmarkussa aloitetaan uusi aikakausi, sillä Söörmarkun Nuorisoseura ja Söörmarkku-Seura yhdistyivät 29.1.2015 yhdeksi kyläläisten hyväksi toimivaksi Söörmarkun Kylä- ja Nuorisoseuraksi.

Söörmarkun Kylä- ja Nuorisoseura ry ylläpitää talkoovoimin, vapaaehtoistyönä nuorisoseurantaloa ja vuokraa taloa erilaisiin tilaisuuksiin. Tilojen vuokraamisesta saadut tulot käytetään talosta koituviin kustannuksiin ja yhdistyksen toiminnan rahoittamiseen.

Nykypäivä

Kylä- ja Nuorisoseura järjestää yhteistyössä muiden yritysten ja yhdistysten kanssa monenlaista tapahtumaa ja harrastustoimintaa.Päivitetty viikko-ohjelma ja ilmoittautumiset löytyvät uutiset sivulta.

Nuorisoseurantalon vuokraus ensisijaisesti soormarkkukn@gmail.com
tai arkisin klo 17-19 numerosta 044 238 7369.

Söörmarkun Kylä- ja Nuorisoseuran toimihenkilöt

Puheenjohtaja Maria Mäkinen +358 40 5416073
Varapuheenjohtaja Juha Kantola
Katri Lampikoski
Ville Dahl
Jaakko Viitala