Söörmarkun Kylä- ja Nuorisoseura ry

HISTORIAA

Nuorisoseuratoiminta alkoi Söörmarkussa jo 1900-luvun toisella vuosikymmenellä. Puuhamiehenä toimi U.J.Raitakari, joka sai toiminnan hyvin alkuun. Vuonna 1915 Söörmarkussa järjestettiin suuret kesäjuhlat.

Vuonna 1920 rekisteröitiin Söörmarkun Nuorisoseura. Söörmarkun Nuorisoseurantalo valmistui ja suuret, onnistuneet laulujuhlat pidettiin vuonna 1925. Vuonna 2001 Söörmarkussa perustettiin kyläyhdistys, Söörmarkku-Seura. Söörmarkku-Seura toimi kyläläisten ja kunnan sekä vuodesta 2010 alkaen Porin kaupungin yhdyssiteenä.

Vuonna 2015 Söörmarkussa aloitetaan uusi aikakausi, sillä Söörmarkun Nuorisoseura ja Söörmarkku-Seura yhdistyivät 29.1.2015 yhdeksi kyläläisten hyväksi toimivaksi Söörmarkun Kylä- ja Nuorisoseuraksi.

Söörmarkun Kylä- ja Nuorisoseura ry ylläpitää talkoovoimin, vapaaehtoistyönä nuorisoseurantaloa ja vuokraa taloa erilaisiin tilaisuuksiin. Tilojen vuokraamisesta saadut tulot käytetään talosta koituviin kustannuksiin ja yhdistyksen toiminnan rahoittamiseen.

Söörmarkun kyläsuunnitelma 2014-2019

TULE ASUMAAN SÖÖRMARKKUUN

Söörmarkussa on tarjolla sekä kaupungin että yksityisten tontteja. Kaupungin vapaita tontteja löytyy Söörmarkusta Palstakallion alueelta. Yhteisöllisessä kylässä on harrastuksia vauvasta vaariin jokaiselle arkipäivälle. Oma päiväkoti ja alakoulu toimivat lapsiperheiden parhaaksi. Matkaa Porin keskustaan on vain 13 km. Tervetuloa meille!

Kysy lisää sähköpostilla tai soita. Esittelemme kylää mielellämme :).